Nang Loeng Park

An underused public space in Noeng Loeng, Bangkok, has been refreshed and energized with added greenery and new park furniture. The project is the result of a two month long intensive design-build program, engaging with the community and local students to develop a proposal that would bring life back to the site. The project included both the design of physical improvements - added greenery, seating and play space - and curation of the launch event.
Each corner houses one of the new furniture components: a large L-shaped double-sided bench, a play 'pyramid' with swing and climbing surfaces, notice board, and a two tiered stand / stage. All new equipment was designed and constructed using scrap materials donated by Ford Motor Company Thailand.













































With the International Program in Design and Architecture, Chulalongkorn University

Collaborators: Rebecca Looringh-van Beeck, Gian Maria Socci

Support: Nang Loeng Community, Promprop District Office, Royal Crown Property Bureau, Ford Resource and Engagement Center, Ford Motor Company, Urban Studies Lab (USL), Scholars of Sustenance (SOS), Lighting & Equipment PLC, Bangkok 1899




Next Project >
COPYRIGHT DANNY WILLS, 2019